Tojásos nokedli
Kalória: 664
Elkészítési idő: 50 perc
netriport
Hozzávalók:
4 személyre
600 g liszt
4 dl víz
6 db tojás
1,5 dl. olaj

Elkészítés:
Csomómentes tésztát készítünk a lisztből, a vízből és 1 db tojásból, 1-2 csipet sót teszünk hozzá, és forrásban lévő vízbe nokedliszaggatón kiszaggatjuk. A nokedlik néhány perc alatt megfőnek és feljönnek a víz tetejére, ezután leszűrjük és meleg vízzel leöblítjük. Miután kiszaggattuk az egész tésztát, egy lábasban felhevítjük az olajat, ráteszzük a nokedlit, majd a mardék 5 tojást felverve ráöntjük. Folyamatosan kevergetjük, amíg a tojás - rántottaszerűen - rá nem sül a nokedlire.
Tipp:
A vége felé erőteéjesen keverjük, sőt kaparjuk fel a lesülőben lévő tojást, nehogy odaégjen!
Tálalási javaslat:
Kovászos uborkával és ecetes fejes salátával lehet tálalni.
Italajánló:
Könnyű, nem túl zamatos fehér bort kínáljunk hozzá. Olaszrizlinget, vagy Rajnai rizlinget ajánlunk hozzá, mindig a friss évjáratból!
Jó étvágyat kívánunk!
Receptkereső
   
 

*vesszővel elválasztott felsorolás