Fokhagymás, paradicsomos rizses csirke
Kalória: 462
Elkészítési idő: 20 perc
Tulajdonságok: laktóz mentes, tej mentes
netriport
Hozzávalók:
4 személyre
290 g fokhagymás ízesítésű paradicsomsűrítmény (készen kapható)
20 g petrezselyemzöld finomra vágva
500 g hosszú szemű rizs
1 evőkanál olívaolaj
1 fej hagyma felaprítva
200 g előfőzött csirkemell filé 1 cm-es csíkokra vágva

Elkészítés:
A rizst elkészítjük a csomagoláson lévő utasítás szerint. Közben serpenyőben felmelegítjük az olajat, megpirítjuk benne a hagymát és a csirkemellet 3-4 perc alatt puhára sütjük. Ezután hozzá adjuk a fokhagymás paradicsomsűrítményt és 4-5 perc alatt az egészet összefőzzük. Elkeverjük benne a puhára főtt rizst a petrezselyemzölddel, és 2-3 percig fedő alatt pároljuk.
Tálalási javaslat:
Szép tányéron, egész petrezselyemlevéllel díszítve tálaljuk.
Italajánló:
Itt sem érvényes az a szabály, hogy csirkéhez fehérbort! A paradicsom és a fokhagyma miatt egy szép sillerrel, vagy könnyű vörösborral - portuguiser, pinot noir - finomabb lesz!
Jó étvágyat kívánunk!
Receptkereső
   
 

*vesszővel elválasztott felsorolás