Bacon és articsóka tésztával
Kalória: 461
Elkészítési idő: 20 perc
netriport
Hozzávalók:
4 személyre
400 g spagetti
185 g bacon
2 gerezd fokhagyma aprítva
280 g articsóka (üveges konzervben kapható)
10 g petrezselyemzöldje fiomra vágva
2 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés:
Forrásban lévő enyhén sós vízben megfőzzük a tésztát, majd leszűrjük. Közben kis kockákra felaprítjuk a bacont, és 2 evőkanál olajon néhány perc alatt ropogósra pirítjuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, és a csíkokra szeletelt articsókát, a petrezselymet, és megsózzuk. Végül az egészet összekeverjük a tésztával. Melegen, parmezán sajttal megszórva tálaljuk.
Tálalási javaslat:
Olyan tálat válasszunk a tészta bekeveréséhez, amiben tálalhatjuk is.
Italajánló:
A császárszalonna finom füstössége, az étel tartalmassága okán egy szép barrique chardonnay-t ajánlunk hozzá.
Jó étvágyat kívánunk!
Receptkereső
   
 

*vesszővel elválasztott felsorolás