Sárgarépa krémleves
Kalória: 170
Elkészítési idő: 35 perc
Tulajdonságok: diétás, roboráló, diabetikus
netriport
Hozzávalók:
4 főre:
40 dkg sárgarépa
2 teáskanál olaj
4 tojás sárgája
4 evőkanál tejszín
kis csokor petrezselyemzöld
1,5 dl csontlé

Elkészítés:
A petrezselyemzöldet felvágjuk, az olajjal elkeverjük, és egy serpenyőbe tesszük. A répákat megtisztítjuk, felkarikázzuk, majd a petrezselymes olajon megfuttatjuk. Az átszűrt csontlével felöntjük, puhára főzzük a répát, majd nagyon alaposan összeturmixoljuk. A tojások sárgáját összekeverjük a tejszínnel, a sárgarépa püréhez öntjük és egyszer felforraljuk.
Tálalási javaslat:
Forrón tálaljuk, a tetejét friss, apróra vágott petrezselyemmel diszítsük.
Italajánló:
Egy finom, könnyű, friss 2008-as rosét ajánlunk hozzá!
Jó étvágyat kívánunk!
Receptkereső
   
 

*vesszővel elválasztott felsorolás