"Hamis" vadas
Kalória: 510
Elkészítési idő: 50 perc
Tulajdonságok: diétás
netriport
Hozzávalók:
4 főre
60 dkg marhafelsál
40 dkg vegyes zöldség
1 babérlevél
4 dl joghurt
2 közepes fej hagyma
2 evőkanál liszt
1 citrom
4 szem szacharin


Elkészítés:
A felsált közepes vastagságúra felszeleteljük és megsózzuk. A vegyes zöldségeket felkarikázzuk, a felkockázott hagymát teflonban megfonnyasztjuk. Felöntjük 2-3 dl vízzel, és belehelyezzük a hússzeleteket. Az egészet addig főzzük, amíg a zöldség megpuhul, ekkor kivesszük, és szitán átnyomjuk. A húst szintén kivesszük, és félretesszük. A lébe visszaöntjük az átnyomott zöldséget, belereszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a citrom levét. Beletesszük a szacharint és a babérlevelet is, majd addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor visszatesszük a marhaszeleteket, és a joghurttal behabarjuk. Felforrósítjuk, és tálaljuk.
Tálalási javaslat:
Zsemlegombocót, vagy burgonya krokettet készítsünk hozzá köretként.
Italajánló:
Testes, érett, száraz vörösbort válasszunk hozzá. Például egy szép cuvée-t Egerbl, vagy Villányból.
Jó étvágyat kívánunk!
Receptkereső
   
 

*vesszővel elválasztott felsorolás